ua en ru

За фактом вбивства мера Сімеїзу відкрито кримінальне провадження

За фактом вбивства мера Сімеїзу Кирила Костенка відкрито кримінальне провадження, повідомляє прес-служба ГУ МВС у Криму.

Попередня кваліфікація визначена відповідно до складу злочину, передбаченим ч.2 ст.115 КК України - умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічного ув'язнення.

Нагадаємо, сьогодні, 26 лютого, о 9:00 в чергову частину головного управління МВС України в АР Крим надійшла інформація про те, що біля одного з будинків в смт Сімеїз у власному автомобілі Mercedes виявлено труп Кирила Костенка з ознаками насильницької смерті. За попередніми даними, з декількома вогнепальними пораненнями.

Трохи пізніше в районі гори Кішка правоохоронцями був виявлений легковий автомобіль "ВАЗ-2101" з ознаками загоряння. Зараз проводиться огляд автомобіля. В ході огляду у машини були виявлені частини автоматичної зброї, яка імовірно є знаряддям вчинення злочину в смт Сімеїз.

За словами начальника ГУМВС України в АР Крим генерал-майора міліції Михайла Слепанева, на території автономії введено план "Перехоплення". "Детально відпрацьовуються всі наявні робочі версії злочину. Співробітники міліції вживають усіх заходів для якнайшвидшого встановлення обставин скоєного", - зазначили в МВС.

Читайте також: В Криму розстріляний з автомату мер Сімеїзу Кирило Костенко (відео)