ua en ru

За фактом підриву автомобіля в П'ятигорську, жертвами якого стали 3 людини, порушено кримінальну справу

За фактом підриву автомобіля в П'ятигорську, жертвами якого стали три людини, порушено кримінальну справу. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Ставропольського краю.

Напередодні о 17:15 за київським часом в П'ятигорську поруч з Черкеським шосе, на парковці біля меблевого магазину, розташованої навпроти відділу ГИБДД, в результаті спрацьовування невстановленого вибухового пристрою, стався вибух припаркованого автомобіля ВАЗ. В результаті обстеження вибухотехніками Федеральної служби безпеки РФ місця події попередньо встановлено, що спрацював саморобний безоболонковий вибуховий пристрій.

Кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених п.п."а", "е" ч.2 ст.105 Кримінального кодексу РФ (вбивство двох і більше осіб), ч.2 ст.167 КК РФ (умисне знищення або пошкодження майна), ч.1 ст.222 КК РФ (незаконне зберігання та перевезення вибухових речовин), ч.1 ст.223 КК РФ (незаконне виготовлення зброї) і ст.317 КК РФ (посягання на життя співробітника правоохоронного органу).

Розслідування кримінальної справи і з'ясування всіх обставин події перебуває на особистому контролі прокурора Ставропольського краю Юрія Туригіна.