ua en ru

За фактом нападу на працівника прокуратури Святошинського району Києва порушено справу

За фактом хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівнику прокуратури Святошинського району м. Києва відкрито кримінальне провадження.

За фактом хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівнику прокуратури Святошинського району м. Києва відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва

Повідомляється, що 11 березня близько 9:30 у приміщення прокуратури Святошинського району по вул. Гната Юри, 9 увірвалося близько 30 осіб у масках та камуфляжній формі, озброєних металевими палками та бейсбольними битами.

"Застосовуючи фізичну силу зловмисники схопили одного з оперативних працівників прокуратури. Під час його побиття вони наносили удари кийками та використовували електрошокери. Крім того, правопорушники погрожували вбити його та родину, якщо протягом доби він не залишить Київ. При цьому нападники вимагали від прокурора написати заяву про звільнення та відмовитися від підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні, яке наразі перебуває на розгляді у Святошинському райсуді столиці", - йдеться у повідомленні.

Перед тим, як зникнути з місця події, невідомі відібрали комп'ютер та особисті речі працівника прокуратури, а також пошкодили кілька службових кабінетів.

В результаті нападу працівник прокуратури отримав закриту черепно-мозкову травму, численні забої та був госпіталізований.

Відомості про дану подію внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст. 296 (хуліганство) та ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України.

Прокуратура м. Києва здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні. Хід розслідування перебуває на контролі керівництва столичної прокуратури.