ua en ru

За даними екзит-полів, перемогу на виборах у Польщі здобуває партія "Громадянська платформа" Туска

Екс-преьмер Польщі Ярослав Качиньський визнав поразку своєї партії на загальних парламентських виборах в країні. "Значна частина суспільства вирішила, що стан справ (в країні) зараз прекрасний. Ми визнаємо результати виборів", - наводить Reuters слова Качіньського.
За даними екзит-полів, перемогу на виборах здобувала партія "Громадянська платформа", лідером якої є нинішній прем'єр-міністр країни Дональд Туск. Згідно з результатами екзит-полів, за "Громадянську платформу" проголосували 39,6% виборців, а її основному супернику - партії "Право і справедливість" Качиньського - віддали перевагу 30,1% виборців.
Екзіт-поли, проведені польським телеканалом TNS OBOP, показують, що "Громадянська платформа" і її політичний союзник, "Польська народна партія" зможуть разом сформувати правлячу коаліцію. Попередні дані показують, що партія прем'єра Туска отримає в 450-місцевому Сеймі (польському парламенті) 212 місць, а "народникам" дістанеться 27 мандатів.
Як випливає з результатів екзит-полів, партія Качинського зможе розраховувати на 158 місць у законодавчих зборах.
За попередніми даними, на третьому місці в результаті виборів до польського парламенту йде партія "Рух Палікота", вона зможе розраховувати на 39 місць в польському сеймі. Ця партія виступає за легалізацію марихуани та зменшення впливу католицької церкви в польському суспільстві.
Офіційні дані за результатами виборів до парламенту Польщі очікуються не раніше 10 жовтня ц.р.