ua en ru

ПНР: Лівійська автоколона, завантажена золотом і грошима, перетнула кордон і рухається по території Нігера

Лівійська автоколона з 10 машин, завантажених золотом і готівкою, напередодні перетнула кордон і рухається по території Нігера, заявили сьогодні представники Перехідної національної ради (ПНР) Лівії. У ПНР посилаються на інформаторів з племен туарегів, що проживають в пустелі Сахара по обидві сторони межі між Лівією і Нігером.
"Напередодні увечері 10 машин, які везли золото, євро і долари, перетнули кордон і потрапили на територію Нігера за допомогою туарегів з місцевого племені", - повідомив Reuters по телефону голова комітету ПНР Лівії з політичних і міжнародних справ Фатхі Баджа. Він додав, що кортеж, мабуть, складається з наближених колишнього лідера країни Муаммара Каддафі.
Інший представник ПНР Абдель Хафіз Гхога уточнив, що конвой, який перетнув кордон з Нігером, везе гроші, узяті з відділення Центрального банку Лівії в м. Сірт (батьківщина Каддафі).
Напередодні телеканал Al Arabiya повідомив, що до Нігера втік командувач так званими "бригадами безпеки" при Каддафі Мансур Дао. Офіційні джерела в цій країні вказали, що Дао в супроводі близько 10 осіб прямує в столицю держави - м. Ніамей. Крім того, повідомлялося, що кордон з Нігером перетнула колона бронетехніки, що налічує від 200 до 250 машин, у складі якої міг пересуватися сам Каддафі. Ця інформація поки не знайшла підтвердження.