ua en ru

ПНР Лівії офіційно оголосила країну повністю звільненою від режиму Каддафі

Національна перехідна рада Лівії оголосила країну повністю звільненою від режиму Муамара Каддафі, повідомляє радіо "Свобода".
Урочиста церемонія з цієї нагоди проходить на площі в Бенгазі - місто на сході Лівії, де 17 лютого почалися масові виступи, що привели, після кровопролитної боротьби, до падіння влади Каддафі, який правив країною 42 роки.
Десятки тисяч людей зібралися на площі з новими національними прапорами Лівії і вітали перемогу.

Раніше прем'єр-міністр Перехідної національної ради (ПНР) Махмуд Джибріль заявив що йдуть переговори про формування нового тимчасового уряду країни, який може бути сформований протягом місяця.

Зазначимо, з лютого в Лівії йде громадянська війна між прихильниками Каддафі та його противниками, які створили ПНР і оголосили її законною владою в країні. На боці останніх в конфлікт втрутилося НАТО після відповідної резолюції Ради безпеки ООН. Наприкінці серпня за підтримки Північноатлантичного альянсу сили ПНР взяли столицю країни, Тріполі. Цей орган влади визнали легітимним більше 60 держав світу.
20 жовтня в 2011 року був убитий сам лівійський екс-глава Каддафі. Це сталося під час боїв у м. Сірт - на його "малій батьківщині".