ua en ru

Плотницький запросив слідчих СБУ в Луганськ для дачі показань

Плотницький запросив слідчих СБУ в Луганськ для дачі показань Фото: Ігор Плотницький запросив слідчих СБУ в Луганськ для дачі показань

Плотницький заявив, що не може приїхати в Київ через напружену ситуацію на лінії розмежування

Голова так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницький у відповідь на виклик його на допит запросив слідчих Служби безпеки України (СБУ) приїхати до Луганська, де він готовий дати їм свідчення. Про це повідомляє "Луганський інформаційний центр".

"У цій справі (справі Савченко) совість моя чиста, і я зацікавлений, щоб люди і в Росії, і в Україні дізналися всю правду...На жаль, напружена ситуація на лінії розмежування між Народною міліцією Республіки і каральними частинами київського режиму не дає мені можливості для юридичної туру в столицю України. Тому, якщо СБУ дійсно потрібні мої свідчення, запрошую їх слідчу бригаду до Луганська", - сказав він.

Разом з тим, Плотницький висунув ряд умов. Зокрема, він заявив, що в команду слідчих повинні увійти лише ті, хто не причетний до викрадення людей, незаконного позбавлення волі, тортур і вбивств.

"Попередня умова у мене тільки одна: у цю бригаду повинні увійти тільки ті співробітники, які не причетні до викрадення людей, незаконного позбавлення волі, тортур і вбивств. Якщо такі знайдуться в СБУ - нехай оформляють відрядження в Луганськ. Про дату і гарантії безпеки домовимося шляхом офіційного листування", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України (СБУ) викликала голову так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігоря Плотницького на допит.