ua en ru

У полоні сепаратистів на Донбасі залишаються 113 українців, - Геращенко

У полоні сепаратистів на Донбасі залишаються 113 українців, - Геращенко Фото: віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко розповіла про полонених на Донбасі українців

Йдеться як про військових, так і про цивільних громадян України, які перебувають в полоні

У полоні підтримуваних Росією сепаратистів на Донбасі залишається 113 громадян України. Про це в понеділок, 6 червня, повідомила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, передає "Радіо Свобода".

"Це і військові, і цивільні. Бойовики намагаюся прив’язати питання звільнення заручників до амністії, вимагаючи пробачити ватажків. Вони не дають інформацію про те, де знаходяться заручники, не допускають до них представників гуманітарних місій. Росія у цій сфері не виконує пункти Мінських домовленостей", - заявила Геращенко.


Як зазначає видання, посилаючись на дані правозахисників, після звільнення української громадянки Надії Савченко, у Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 31 українця. Йдеться про тих, кого переслідують за політичними мотивами у Росії та в окупованому нею Криму.

До слова, звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

Нагадаємо, віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що бойовики приховують місцезнаходження і кількість українських полонених.