ua en ru

Полонений російський військовий утримується в СІЗО у Старобільську

Полонений російський військовий утримується в СІЗО у Старобільську Фото: наручники (Pixabey)

Російського військового Віктора Агєєва звинувачують у тероризмі

Російський військовослужбовець Віктор Агєєв, який воював на Донбасі на боці бойовиків самопроголошеної ЛНР і потрапив у полон під селищем Жолобок Луганській області, зараз перебуває в СІЗО у Старобільську. Про це передає "Громадське".

Повідомляється, що Агєєву і трьох бойовиків, які разом з ним потрапили в полон, обрано запобіжний захід за статтею "терористичний акт".

У письмовій відмові Агеєва надати інтерв'ю журналістам вказується стаття 258-3 Кримінального кодексу України "Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній".

в СІЗО прокоментували інформацію про можливе поранення Агеєва під час полону повідомленням, що зі здоров'ям полоненого все в порядку.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос у коментарі ЗМІ повідомив, що цю справу розслідує управління СБУ в Луганській області під процесуальним керівництвом Військової прокуратури України.

Нагадаємо, 24 червня в Луганській області був узятий в полон російський військовослужбовець Віктор Агєєв, покликаний в Алтайському краї і служив за контрактом.