ua en ru

З полону ДНР звільнили двох фігурантів по справі затриманого українського журналіста Асєєва

З полону ДНР звільнили двох фігурантів по справі затриманого українського журналіста Асєєва Фото: наручники (Pixabаy)

Решта постраждалих досі перебувають у полоні

Двох людей, які були затримані бойовиками на непідконтрольної території "Донецької народної республіки" разом з українським журналістом Станіславом Асєєвом, звільнили з полону. Про це повідомляє "Громадське радіо".

Решта, за його словами, досі перебувають у полоні.

"Двоє осіб, які були затримані в рамках цього "кримінальної справи", нам вдалося перевести на територію України. Вони зараз знаходяться тут, на підконтрольній території Україні. Всі решта також перебувають там, у так званому "Міністерстві державної безпеки", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що про стан здоров'я потерпілих невідомо.

За інформацією видання, ці люди включені Службою безпеки України у списки на обмін. Зараз ведуться переговори про їх звільнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) увитримують зниклого на Донбасі журналіста Станіслав Асєєва.

Повідомлялося, що 8 липня Amnesty International отримала інформацію від джерела в Донецьку, що Станіслав Асєєв зараз міститься в "МГБ ДНР". Джерело Amnesty International повідомила, що термін утримання під вартою Асєєва був продовжений. Невідомо, висунули чи Асєєву конкретні звинувачення в певному злочині. Джерело побажав залишитися анонімним, побоюючись наслідків.