ua en ru

Племінник колишнього генсека ООН визнаний винним у корупції в США

Племінник колишнього генсека ООН визнаний винним у корупції в США Фото: Пан Гі Мун

Пан Чу Хен намагався організувати процес передачі хабара

У США суд визнав винним племінника колишнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна Пан Чу Хена в порушенні законів про корупцію. Про це повідомляє Reuters.

Як зазначається, на суді Пан Чу Хен зізнався, що в 2014 році і 2015 році він намагався організувати процес передачі хабара, щоб убезпечити операцію з продажу будівельного комплексу Landmark 72 у столиці В'єтнаму Ханой. Будівлі належали корейській будівельній фірмі Keangnam Enterprises Co Ltd., керівником якої був батько обвинуваченого Пан Кі-санг.

Відмічено, що Пан Чу Хен розповів, що він вважав, що хабар в розмірі 500 тисяч доларів потрапить в суверенний фонд Катару. Гроші повинен був передати нью-йоркський дизайнер і блогер Малькольм Харріс. Підсудний сказав, що насправді у Харріса не було зв'язків з катарськими чиновниками, і він просто залишив собі гроші.

У справі про хабарі також проходить брат колишнього генерального секретаря ООН Пан Гі Сан. Він і племінник Пан Гі Муна в США підозрюються в тому, що хотіли дати хабар у розмірі 800 млн доларів чиновниками близькосхідних країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США уряд звернувся до Південної Кореї з проханням заарештувати брата колишнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.