ua en ru

Платіні не зміг оскаржити відсторонення від футболу, тому покидає УЄФА

Платіні не зміг оскаржити відсторонення від футболу, тому покидає УЄФА Фото: Мішелю Платіні зменшили термін відсторонення від футболу

Спортивний арбітражний суд 9 травня не задовольнив скаргу екс-глави союзу

Керівник УЄФА Мішель Платіні піде у відставку зі свого посту, оскільки спроба оскаржити 6-річну заборону працювати у футболі виявилася невдалою. Про це повідомляє ВВС Україна.

Спортивний арбітражний суд 9 травня скоротив цей термін до чотирьох років та зменшив розмір штрафу, що його має виплатити Платіні, з 80 до 60 тисяч швейцарських франків. Після оголошення вердикту 60-річний Платіні заявив, що піде з посади.


Коли суд оголосив рішення, Платіні заявив: "Я відходжу від обов’язків президента УЄФА, щоби продовжувати свою боротьбу перед швейцарським судом, аби довести свою невинуватість у цій справі".

Рішення арбітражу Платіні вважає "глибоко несправедливим".

В УЄФА повідомили, що "обговорення наступних кроків" відбудеться 18 травня, і що до того часу Європейський футбольний союз не призначатиме тимчасового керівника.

Нагадаємо, торік Платіні та колишнього керівника ФІФА Зеппа Блаттера визнали винними у порушенні етики через грошовий переказ у майже 2 млн доларів від Блаттера на ім’я Платіні у 2011 році.