ua en ru

Платина дешевшає третій торговий день поспіль

Платина сьогодні дешевшає третій торговий день поспіль. На поточний час операції з активним ф'ючерсом на платину (січень) обмежені діапазоном 1439,7-1446,3 дол./унція. Ціна останньої угоди з платиною в даний час складає 1441,3 дол./унція, що на 0,26% нижче ціни закриття попереднього торгового дня, яка за підсумками торгів 8 листопада на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX склала 1442,9 дол./унція.

З початку дня унція платини на NYMEX подешевшала на 3,7 дол. Негативна динаміка котирувань викликана продовженням спекулятивних продажів платини. За попередні два торгові дні (8 і 7 листопада) офіційна ціна платини впала на 24,5 дол./унція (-1,7%). Інтерес до покупок ослаб після того, як на торгах 7 листопада її котирування досягли максимального значення за тиждень - 1473,6 дол./унція. Сьогодні котирування платини залишаються в негативній ціновій зоні, що викликано істотним підвищенням курсової вартості американського долара. Так, до кінця минулого тижня індекс долара для шести провідних світових валют (ICE Dollar Index Spot) досяг максимального значення за місяць, перевищивши позначку 81 пункт.

По всій видимості, сьогодні і на найближчі дні цінова динаміка котирувань платини на NYMEX буде обмежена рівнем підтримки 1430,0 дол./унція і рівнем опору 1450,0 дол./унція, вважають експерти.

У попередньому місяці на торгах 30 жовтня котирування платини досягли максимального значення за сім тижнів - 1481,3 дол./унція.