ua en ru

Розслідування щодо справі Романчука планується завершити через півтора місяці, - Матіос

Розслідування щодо справі Романчука планується завершити через півтора місяці, - Матіос Фото: військовий прокурор Анатолій Матіос розповів, коли планують завершити справу миколаївського чиновника

Військовий прокурор розповів, що у разі внесення застави за миколаївського чиновника, необхідно буде довести законність походження цих коштів

Прокуратура має намір завершити справу першого заступника Миколаївської обласної державної адміністрації Миколи Романчука через півтора місяця. Про це головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив в ефірі "5 каналу".

"Ми плануємо завершити розслідування протягом півтора місяця і оголосити матеріали для ознайомлення захистом", - сказав він.


Також Матіос розповів, що якщо за корупціонера внесуть заставу у 5,5 млн грн, необхідно буде довести законність походження цих коштів.

"Кожна гривня, кожна копійка коштів, які вносяться в таких випадках за корупціонерів, вона перевіряється всіма можливими інструментами - від служби фінансового моніторингу до фіскальних органів - і треба ще довести походження цих коштів. Ті кошти, які були вилучені удома, за місцем роботи досить важко, я думаю, буде доводити походження", - зазначив Матіос.

Також військовий прокурор зазначив, що у справі миколаївського чиновника слідство отримало значну підтримку від громадськості та обласних депутатів.

"Досить сильно нас підтримали громадськість і депутатський корпус обласної ради, які з великим, може це буде досить іронічно, але з великим натхненням дають викривальні покази на ту ситуацію, яка відбувалася", - розповів Матіос.

Нагадаємо, 8 червня 2016 року першому заступнику голови Миколаївської обласної державної адміністрації Миколі Романчуку, підозрюваному в отриманні хабара, було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб.