ua en ru

Планування житла. Як зробити правильно і чому це важливо?

В Україні все по достоїнству оцінюють важливість планування вашої нерухомості. Насправді планування - найважливіша характеристика будь-якого житла, яка визначає його ергономіку, функціональність і естетику. Ось чому при купівлі квартири споживачам слід звертати пильну увагу саме цьому питанню.

В Україні все по достоїнству оцінюють важливість планування вашої нерухомості. Насправді планування - найважливіша характеристика будь-якого житла, яка визначає його ергономіку, функціональність і естетику. Ось чому при купівлі квартири споживачам слід звертати пильну увагу саме цьому питанню.

На ці потреби реагує ринок нерухомості, пропонуючи оптимальні варіанти планувань квартир в новобудовах, пише meget.kiev.ua

Головний орієнтир при плануванні житла сьогодні - це створення гнучкого простору, виділення зон і багатофункціональних місць.

Але крім бачення архітектора, квартира повинна відповідати індивідуальним побажанням майбутнього мешканця. І тут на допомогу приходять нові технології будівництва, які дозволяють втілити практично будь-які побажання клієнта, в рамках купується площі квартири.

Що стосується розміру житла, то останнім часом, з урахуванням стану економіки, люди прагнуть купувати квартири меншої площі. В даній ситуації ще більше зростає роль хорошою планування, адже розмістити все необхідне в менш просторій квартирі набагато складніше, ніж в квартирі великої площі. Як же правильно вибрати планування?

Наприклад, фахівці радять враховувати не тільки сьогоднішній склад сім'ї - число людей, їх стать, але і перспективи збільшення родини за рахунок народження дітей або зміни їх соціального статусу. Крім того, враховується необхідна кількість функціональних зон, виходячи з віку та стилю життя проживаючих: наскільки часто вони приймають гостей; треба їм окреме тихе приміщення для роботи; чи є в проживають хобі, що вимагає додаткових площ; ергономічні вимоги; і звичайно пристрасті господарів в області дизайну. Для підвищення якості житла при розробці планувань враховуються такі важливі моменти як зручне розташування кухонної зони і санвузла, наявність оптимального кількості стояків, грамотно продумана інсоляція житлових приміщень.

Особливу популярність у наш час завоювали квартири з вільним плануванням. Деякі будівлі будують за монолітно-каркасною технологією, в результаті, у них практично відсутні несучі стіни. Завдяки цьому, можна втілювати найрізноманітніші архітектурно - проектні рішення, тобто, створити свою власну версію житла.

«Є можливість замовити індивідуальне планування, таким чином, майбутній власник квартири може розпланувати свій простір, зробити, наприклад, квартиру-студію, що дуже зручно і модно. Відділ продажів тісно співпрацює з архітектурної командою, яка завжди підтримує власників квартир і готова реалізувати їх бажання»,- говорить Ірина Куркова, архітектор київського РК «Науковий».

У цьому РК пропонуються найбільш популярні квартири однокімнатні та двокімнатні, оптимальної площі. Але разом з тим, можна придбати трикімнатну квартиру за індивідуальним проектом. Більшість кімнат роздільні, в деяких квартирах передбачено по два санвузли, збільшена площа кухні. В квартирах встановлюються панорамні вікна, є можливість зробити кухню-студію, об'єднати балкон з вітальні або спальні і т. д.

Таким чином, забудовники прагнуть відповідати сучасним вимогам і запитам, які здійснюються під час будівництва комплексу, і не несуть за собою ніяких додаткових витрат для споживача.

Планування житла. Як зробити правильно і чому це важливо?