ua en ru

"План Маршалла" для України представлять 6 листопада, - Климпуш-Цинцадзе

"План Маршалла" для України представлять 6 листопада, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

Презентація "плану Маршалла" для України пройде в литовському Сеймі

Так званий "план Маршалла" для України представлять 6 листопада 2017 року в Сеймі Литви. Про це в ефірі "5 каналу" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За словами Климпуш-Цинцадзе, в Литві проведуть презентацію "план Маршалла" для послів США, Канади, Японії та країн Європейського союзу. В разі реалізації цієї ініціативи і залучення 5 млрд доларів інвестицій ВВП України може щорічно рости на 6-8%.

"План вже отримав більш конкретні обриси зі структурою, з розумінням тих механізмів, які повинні бути засновані, з розумінням тих гравців, які мають бути залучені для того, щоб план міг стати реальністю", - додала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС готовий надати Україні підтримку в рамках "плану Маршалла" при виконанні домовленостей.

"Ми готові дати гроші, але не без умов. Щоб подбати про гроші платників податків, ми будемо вимагати виконання домовленостей (щодо реформ, - ред.)", - зазначив європейський комісар Йоханнес Хан.