ua en ru

ЄС готовий надати Україні підтримку в рамках "Плану Маршалла" при виконанні домовленостей

ЄС готовий надати Україні підтримку в рамках "Плану Маршалла" при виконанні домовленостей Фото: Україна і ЄС (ngu.gov.ua)

Європа виступає за демократичний розвиток України

Україна передала Комісару ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Гану концепцію Нового плану інвестицій для України ("План Маршалла"). Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Верховної Ради України.

"Ті, хто підтримує реформи в Україні, будуть докладати всі свої зусилля для продовження реформ в Україні, боротися з корупцією, щоб створити сприятливі умови для інвестицій. Тут мова йде не тільки про макроекономічну стабільність, але і про підтримку малого і середнього бізнесу, про нівелювання інфраструктурного розриву між країнами ЄС і Україною", - сказала голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко.

За її словами, підтримка Ганом "Плану Маршалла" для Західних Балкан є сильним свідченням підтримки України.

У свою чергу, Йоханнес Хан зазначив, що Європа зацікавлена в тому, щоб мати сусідів, чия соціальна, регуляторна і економічна структури є аналогічними або рівними європейським.

"Нам не вигідно, щоб наші сусіди були біднішими європейських громадян - ми хочемо, щоб українці мали такий же рівень добробуту і процвітання. Це сприяє демократичному розвитку і робить ринок країни привабливим для компаній. Коли я висловлювався в контексті "Плану Маршалла" для Балкан, що краще поставити фінанси, ніж імпортувати нестабільність, це стосувалося і України », - відповів він.

За його словами, багато що можна і потрібно зробити для поліпшення ділового та інвестиційного клімату в Україні, як це зробили багато країн для залучення іноземних інвесторів.

"Ми готові дати гроші, але не без умов. Щоб подбати про гроші платників податків, ми будемо вимагати виконання домовленостей. Тому я прошу вас лобіювати це і підтримати мене для того, щоб гарантувати, що те, що ми маємо зараз, також буде існувати в майбутньому", - додав Ган.

Нагадаємо, Єврокомісія виділить 730 млн євро на проекти, пов'язані з Чорнобилем.