ua en ru

Плачкова: влада замовчує проблему забруднення морської води біля Одеси

Плачкова: влада замовчує проблему забруднення морської води біля Одеси Фото: Тетяна Плачкова (прес-служба)

За ініціативою Плачкової почався хімічний аналіз води на місці аварії танкера "Делфі"

За ініціативи народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Тетяни Плачкової почався хімічний аналіз морської води на місці аварії танкера "Делфі" в Одесі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ОПЗЖ.

Аналіз робитимуть вчені Інституту колоїдної хімії і хімії води НАН України. Забір води здійснили сертифіковані водолази безпосередньо у танкера на дні і на поверхні моря. Опломбування води та передання проб вченими проведені відповідно до законодавства.

"Вже місяць влада замовчує про проблему забруднення морської води біля Одеси. Це може мати негативні наслідки для здоров'я мешканців міста і спричинити екологічну катастрофу в регіоні", – заявила Плачкова.

Депутат повідомила, що незалежна експертиза триватиме протягом двох тижнів. Її офіційні результати дозволять визначити і почати комплексні дії по ліквідації наслідків аварії.

Як відомо, 22 листопада танкер "Делфі" прибило до узбережжя Одеси, судно працювало в море як нелегальна заправна станція. Вже на наступний день після трагедії було відомо, що через витік паливно-мастильних матеріалів рівень забруднення Чорного моря нафтопродуктами в районі аварії перевищив норму в 157 разів.