ua en ru

Пивоварський: РФ до кінця дня повинна пояснити заборону польотів для авіакомпаній України

Пивоварський: РФ до кінця дня повинна пояснити заборону польотів для авіакомпаній України Фото: Андрій Пивоварський

Державіаслужба вчора відправила відповідний лист в Росавіації

Україна до кінця дня чекає пояснень Росії щодо заборони польотів українських авіакомпаній. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Українська державна авіаслужба відправила вчора лист російської авіаслужбі, де запитала, на підставі чого були включені в список, і хто конкретно з українських авіакомпаній потрапив у цей список. Сподіваємося сьогодні до кінця дня отримати відповідь від російських колег", - сказав Пивоварський.

Міністр зазначив, що Україна буде захищати всіма можливими методами економічні інтереси українських авіаперевізників.

"Ми ввели заборону, тому що російські перевізники порушили українське законодавство, порушили двосторонню угоду. Українські перевізники не порушували двосторонню угоду. Міжурядові питання в галузі авіації ми продовжимо вирішувати на рівні дипломатичній через МЗС. Україна буде чітко дотримуватися всіх взятих на себе міжнародних зобов'язань двосторонньої угоди, і буде наполягати на виконанні Російською Федерацією міжнародного права", - додав Пивоварський.

Нагадаємо, 25 вересня стало відомо, що Кабінет міністрів України забороняє польоти російських компаній "Аерофлот" і "Трансаеро" в Україну.

29 вересня Федеральне агентство повітряного транспорту Росії (Росавіація) направило авіакомпаніям України повідомлення про заборону польотів до Росії з 25 жовтня.