ua en ru

Пивоварський поскаржився на низьку якість кандидатів у керівники ДП через низьку зарплатню

Пивоварський поскаржився на низьку якість кандидатів у керівники ДП через низьку зарплатню Фото (прес-служба Кабміну): Андрій Пивоварський

Глава МІУ виступив у ході години запитань до уряду у Верховній Раді

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський у ході години запитань до уряду у Верховній Раді поскаржився на низьку якість кандидатів на посади керівників відомчих держпідприємств через низький рівень заробітної плати. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"Є величезні пробеми з тими кандидатами, які подаються на конкурс. І одна з тих проблем - це рівень компенсації. Так, на державних підприємствах якісний потенційний кандидат не може і не хоче подаватися... на керівну посаду, де буде отримувати неринкову, несправедливу зарплатню", - зазначив Пивоварський.

За словами глави МІУ, із 18 проведених конкурсів обрали тільки 5 керівників відомчих держпідприємств. У зв'язку із цим Мінінфраструктури змушене оголошувати повторні конкурси.

Нагадаємо, наприкінці вересня МІУ оголосило конкурс на посади глав 4 держпідприємств: ПрАТ "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту"; ПрАТ "Харківський електротехнічний завод "Трансзв'язок"; ПрАТ "Львівський локомотиворемонтний завод" і ДП "Ренійський морський торговельний порт".

Раніше в МІУ повідомили, що конкурс на нового керівника аеропорту "Львів" провалився.