ua en ru

Пивоварський: блокування транзиту російських фур спричинить позови в СОТ

Пивоварський: блокування транзиту російських фур спричинить позови в СОТ Фото: Андрій Пивоварський попередив про наслідки блокування фур РФ

Такі позови можуть подати "наші європейські партнери"

Блокування транзиту вантажівок із російською реєстрацією може спричинити за собою позови проти України до Світової організації торгівлі (СОТ). Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в ефірі телеканалу "Інтер".

"Наші європейські партнери в разі, якщо буде блокування транзиту, можуть подати позови до Світової організації торгівлі проти України за блокування транзиту", - попередив міністр.

Він розповів, що за міжнародними правилами блокування транзиту заборонено, "транзит не має кордонів".

Пивоварський повідомив, що наразі жодної блокади транзиту російських фур немає.

"Блокади немає, є висловлювання позиції громадських активістів від партії "Свобода"... Автомобілі з російською реєстрацією, які з 25 лютого заходили на територію України з Європейського Союзу, Білорусі чи РФ усі або виїхали за межі України, або зараз відпочивають і продовжать рух завтра", - пояснив міністр.

До того ж, Пивоварський підкреслив, що українських автотранспортних засобів - фур, які їдуть транзитом територією Росії, у сім разів більше, ніж російських вантажівок, які прямують транзитом через Україну.

Нагадаємо, раніше активісти ВО "Свобода" заявили про блокаду російських фур у низці прикордонних областей України.