ua en ru

Пивоварський: ажіотажу на пасажирські перевезення "Укрзалізниці" влітку не буде

Пивоварський: ажіотажу на пасажирські перевезення "Укрзалізниці" влітку не буде Фото: "Укрзалізниця"

Потяги на популярні напрями додаватимуться завчасно

Ажіотажу на пасажирські перевезення "Укрзалізниці" цього літа не буде - у разі потреби на популярні напрямки додаватимуть нові потяги. Про це сьогодні під час брифінгу заявив Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Літній сезон буде популярним. Напрямки трохи зміняться по популярності. Але ми зробимо все можливе для того, щоб так званого ажіотажу не було, тобто завчасно будемо додавати нові напрямки. Якщо ми бачимо, що якийсь напрямок швидко перевантажується - ми будемо додавати нові потяги доти, доки не задовольнимо попит. Тобто штучного ажіотажу будемо намагатись не створювати",- заявив Пивоварський.

При цьому він також нагадав про прийдешнє підняття тарифів на пасажирські перевезення "Укрзалізниці", яке має відбутись через збитковість підприємства.

"Зважаючи на те, що у нас збиткові пасажирські перевезення, ми вимушені будемо підняти тарифи на пасажирські перевезення - ми про це вже досить багато разів говорили, це відбудеться",- зазначив Пивоварський, наголосивши при цьому, що таке підняття не пов'язане з імплементацію нової організаційної структури.

"Імплементація нової організаційної структури дозволить зекономити на адміністративних видатках у майбутньому. Тобто імплементація структури до збільшення вартості пасажирських перевезень не призведе",- наголосив Пивоварський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві інфраструктури презентували нову трирівневу систему управління "Укрзалізниці".