ua en ru

Пивоварський: більше 300 українських вантажівок залишаються заблокованими на території Азії

Пивоварський: більше 300 українських вантажівок залишаються заблокованими на території Азії Фото: Андрій Пивоварський

Питання розблокування може бути вирішене протягом 10 днів

Україна та Росія домовилися розблокувати транзитний вантажний автотранспорт, поки що на території Азії залишаються заблокованими більше 300 українських вантажівок. Про це заявив на урядовій нараді під головуванням прем'єр-міністр України заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є домовленість з російською стороною про те, що з завтрашнього дня з 9 ранку починає працювати програма "Їду додому", так званий режим "Їду додому". Всі автомобілі українські, які заблоковані в Російській Федерації, їдуть до України. З України виїжджають автомобілі з російською реєстрацією до Росії. Ті українські автомобілі, які на сьогодні заблоковані на території Азії - це більше 300 автомобілів, які не можуть проїхати територію Росії через те що, що російська сторона з неділі минулого тижня заблокувала повністю весь транзит для українських автомобілів. Ці українські автомобілі, які в Азії, також зможуть по цьому режиму "Їду додому" приїхати назад", - повідомив він.

За його словами, питання розблокування може бути вирішене протягом 10 днів.

"Маю надію, що за 10 днів ми повністю врегулюємо питання розблокування українських автомобілів в Російській Федерації і автомобілів з російською реєстрацією в Україні", - сказав Пивоварський.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури домовилося про безперешкодне повернення в Україну українських вантажівок. Повідомлялося, що понад 600 українських автомобілів, які вже заблоковані на території РФ або надсилаються в Україну з країн Азії, зможуть у цей період безперешкодно дістатися України.