ua en ru

Два села під Маріуполем повернулися під контроль України

Два села під Маріуполем повернулися під контроль України Фото: Владислав Волошин

Раніше Пищевик і Павлопіль знаходилися в "сірій зоні"

Два населених пункти Пищевик і Павлопіль, які знаходяться поруч з Маріуполем в Донецькій області, повернулися під контроль України. Про це спікер Генштабу Владислав Волошин повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Ці 2 населених пункти, і Павлопіль, і Пищевик, перебували в так званій "сірій зоні". Тобто це смуга, що йде уздовж лінії розмежування сторін. І біля населеного пункту Гнутово, по дорозі від Павлополя до Маріуполя, знаходився контрольний пункт в'їзду-виїзду Гнутово. Тепер цей контрольний пункт буде перенесено в район Пищевика, трохи ближче в сіру зону", - сказав Волошин.

Він підкреслив, що Пищевик і Павлопіль не були під контролем проросійських бойовиків.

"Там просто не було ні адміністрації, ні законної української влади", - пояснив він.

"Тепер там буде стояти військова комендатура, представники Міністерства внутрішніх справ, служба надзвичайних ситуацій та військово-цивільна адміністрація. У Павлополе також відновлять автобусні маршрути до Маріуполя", - розповів Волошин.

Нагадаємо, раніше губернатор Донецької області Павло Жебрівський повідомив, що контрольно-пропускний пункт на лінії розмежування в зоні проведення АТО з Гнутово вирішили перенести в Пищевик-Павлопіль. Він уточнював, що це виведе кілька населених пунктів з сірої зони.