ua en ru

Піротехніки приступили до робіт біля складів з боєприпасами в Сватове

Піротехніки приступили до робіт біля складів з боєприпасами в Сватове Фото: вибухи в Сватове

Протягом ночі вибухів не спостерігалося

Піротехніки сьогодні вранці, 3 листопада, приступили до обстеження території безпосередньо біля складів з боєприпасами в Сватове Луганської області, де минулого тижня сталася масштабна пожежа. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"З 7 год. 30 хв. розпочато роботи по обстеженню сектору № 7 (сектор який знаходиться безпосередньо біля складів) на наявність вибухонебезпечних предметів та обстеження населених пунктів Миловатка і Комсомольське", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що піротехнічні групи вже обстежили 14 секторів в Сватове на предмет виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів, у тому числі і ділянку залізничної колії від позначки 880 км до станції Кабаняче.

З початку виконання робіт оперативний штаб від місцевого населення отримав 234 заявки про виявленні снарядів, з яких виконано 210.

Протягом ночі вибухів і займань на території складу не зафіксовано. Однак для оцінки обстановки та визначення можливих подальших загорянь, на території складу чергують 2 пожежні танки.

Піротехніки приступили до робіт біля складів з боєприпасами в Сватове

Фото: вибухи на складі в Сватове

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватове Луганської області сталася пожежа, через яку почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали.

В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове було пошкоджено понад 30 багатоповерхових будинків, ще 7 приватних будинків були повністю знищені.