ua en ru

Піротехніки ДСНС отримали від НАТО технічні матеріали для розмінування

Піротехніки ДСНС отримали від НАТО технічні матеріали для розмінування Фото: розмінування Донбасу

ДСНС постійно здійснює заходи з гуманітарного розмінування територій

У рамках програми НАТО "Наука заради миру і безпеки" піротехніки ДСНС отримали технічні матеріали для гуманітарного розмінування. Про це йдеться на сайті Головного управління ДСНС у Донецькій області.


"Отримано 4 пікапа "Форд" для проведення робіт з гуманітарного розмінування. Ці автомобілі разом з раніше переданими НАТО в розпорядження ДСНС України захисними костюмами, міношукачами та іншим обладнанням для розмінування будуть направлені для укомплектування піротехнічних підрозділів, що працюють над очищенням від боєприпасів звільнених територій в Донецькій і Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що з початку виконання робіт піротехнічними підрозділами розміновано більше 14 500 гектарів територій, очищено від боєприпасів 1000 об'єктів соціальної інфраструктури і життєзабезпечення, знищено майже 67 тис. вибухонебезпечних предметів, серед яких 762 спеціально встановлених терористами.

Нагадаємо, станом на 1 серпня ситуація з забрудненням повітря, яка минулого тижня спровокувала смог у Києві, покращилася.