ua en ru

Піротехніки ДСНС знешкодили понад 50 тисяч боєприпасів в 2015

Піротехніки ДСНС знешкодили понад 50 тисяч боєприпасів в 2015 Фото: піротехніки очистили від вибухонебезпечних предметів понад 11 тис. га

Щодня співробітники Служби порятунку виявляють і знешкоджують близько 150 вибухонебезпечних предметів

протягом минулого року піротехніки ДСНС знешкодили понад 50 тисяч боєприпасів, у тому числі 748 авіаційних бомб. Про це повідомив перший заступник голови ДСНС України Олег Мельчуцкий.

“В даний час у Державну службу України з надзвичайних ситуацій покладено виконання важливої функції - очищення звільнених територій Донецької та Луганської областей від боєприпасів. З липня 2014 року піротехніки ДСНС очистили понад 11 600 тис. га територій, 38 га акваторій, розмінували близько 1 тис. соціальних об'єктів, знешкодили близько 55 тис. вибухонебезпечних предметів на Сході України, в тому числі близько 760 спеціально встановлених вибухових пристроїв”, - зазначив він.


За словами Мельчуцкого, часто маскуються під предмети побуту, дитячі іграшки, і, в першу чергу, спрямовані проти цивільного населення і дітей.

Нагадаємо, за даними розвідки, Російська Федерація продовжує перекидання боєприпасів на Донбас для забезпечення потреб бойовиків.