ua en ru

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 54 тис. боєприпасів

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 54 тис. боєприпасів Ілюстративне фото (facebook.com/MNS.GOV.UA)

Зокрема, з початку року вилучено 706 авіаційних бомб

Піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку року вилучили понад 54 тис. боєприпасів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДСНС.

Як зазначається, піротехнічні підрозділи Держслужби з надзвичайних ситуацій щодня обстежують територію країни з метою виявлення, вилучення та знищення боєприпасів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів.

"З початку року піротехніки вже знищили 54 тисячі 435 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 706 авіаційних бомб", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за тиждень, з 24 по 30 вересня 2018 року, піротехніки ДСНС виявили та вилучили понад 1,2 тис. боєприпасів.

Додамо, також повідомлялося, що у Києві 1 жовтня 2018 року стартував місячник добровільної здачі зброї. До 31 жовтня кожен громадянин може добровільно здати зброю, вибухові матеріали та спеціальні засоби, які зберігали без відповідних документів. Здати зброю чи боєприпаси можна у будь-якому територіальному управлінні поліції у Києві.