ua en ru

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 25 тис. боєприпасів

Піротехніки ДСНС з початку року вилучили понад 25 тис. боєприпасів Фото: піротехніки ДСНС

Впродовж минулої доби виявлено 314 боєприпасів

Піротехнічні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку 2017 року вилучили понад 25 тис. вибухонебезпечних предметів. Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

"Всього з початку року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили і знищили 25 тис. 445 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 105 авіаційних бомб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням прес-служби, тільки за минулу добу скоєно 103 виїзда, в ході яких виявлено 314 боєприпасів, у тому числі 6 авіаційних бомб.

Так, тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, в Луганській області протягом 29 травня 2017 року, піротехнічними підрозділами ДСНС було перевірено 7,05 га місцевості та виявлено та вилучено 131 одиниці вибухонебезпечних предметів: 3 артилерійських снаряди, 1 мінометна міна, 1 одиниця інженерних боєприпасів, 1 підривник, 121 одиницю набоїв та 4 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у весняний період кількість виїздів збільшилася, оскільки під час земельних робіт люди знаходять боєприпаси на власних присадибних ділянках, у лісах і на полях.