ua en ru

Піротехніки ДСНС знищили понад 21 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року

Піротехніки ДСНС знищили понад 21 тис. вибухонебезпечних предметів з початку року Фото: піротехніки ДСНС

За минулу добу піротехніки виявили 1061 боєприпас

Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) з початку 2017 року вилучили і знищили понад 21 тисячі вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Лише за минулу добу скоєно 156 виїздів, в ході яких виявлено 1061 боєприпас, з яких 2 авіаційні бомби", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, всього з початку року піротехніки ДСНС вилучили і знищили 21 662 вибухонебезпечних предмети, включаючи 86 авіаційних бомб.

Крім того, тривають роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей. Зокрема, у Луганській області, протягом 10 травня піротехніки обстежили 2,69 га території в м. Сватове, Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському районах. Також, в с. Сиротино Попаснянського району та в м. Лисичанськ були перевірені лінії газопроводів.

Так, у даних районах виявлено та вилучено 172 одиниці вибухонебезпечних предметів, а саме: 114 артилерійських снарядів, 4 мінометні міни, 3 ручних гранати, 7 підривників і 44 одиниці інших вибухонебезпечних предметів.

У цей же день у Донецькій області піротехніки ДСНС вилучили та знешкодили 831 боєприпас. На території Олександрівського району вилучено 2 мінометні міни калібром 82 мм, на території Ясинуватського району - 5 гранати РДГ-5, 4 запала УЗРГМ, 377 патронів калібру 5,45 мм, 440 патронів калібру 7,62 мм. Також фахівцями піротехнічних робіт було вилучено та знищено 3 гранати РДГ-5 в Бахмутському районі.

altaltalt

Фото: піротехніки вилучили понад 21 тис. вибухонебезпечних предметів

У прес-службі підкреслили, що при виявленні підозрілого предмету заборонено пересувати його, заливати рідинами, засипати ґрунтом або чим-то його накривати, намагатися самостійно знешкодити знахідку, здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий або механічний вплив.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Луганській області 6 травня 2017 року піротехнічними підрозділами ДСНС перевірено 2,72 га місцевості та вилучено 69 одиниць вибухонебезпечних предметів.