ua en ru

Пинзеник і Кухта увійшли до групи стратегічних радників в Україні

Пинзеник і Кухта увійшли до групи стратегічних радників в Україні Фото: екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош

Стратегічна група буде складатися з 15 реформаторів

До Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні увійшли екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник і експерт "Реанімаційного пакету реформ" Павло Кухта. Про це 5 травня в ході брифінгу повідомив співголова Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні Іван Міклош, передає кореспондент РБК-Україна.

"Група буде маленька, мати не більш, ніж 15 чоловік. Там будуть українські експерти, там будуть польські експерти, будуть словацькі експерти. Моїм заступником в цій групі буде Павло Кухта",- повідомив Міклош.

Він підкреслив , що головною метою роботи групи радників стане підтримка реформ в Україні. Реформатори планують сотрудничатьне тільки з президентом і урядом, але й з парламентом і громадськими організаціями.


У свою чергу другий співголова Групи стратегічних радників Лешек Бальцерович повідомив, що до компанії реформаторів приєднався також колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник.

"Я дуже радий, що видатний реформатор Віктор Пинзеник погодився бути членом групи",- заявив Бальцерович.

За словами Івана Міклоша, сьогодні реформи в Україні - проблема більше політична, ніж технічна.

"Найбільша загроза реформ і успішного майбутнього України - це популізм",- додав Міклош.

Нагадаємо, в кінці квітня польський реформатор, екс-віце-прем'єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович був призначений представником президента України у Кабінеті міністрів України співголовою Групи стратегічних радників по підтримці реформ в Україні.