ua en ru

Пінчук подав до англійського суду на Боголюбова і Коломойського

Український бізнесмен Віктор Пінчук подав до англійського суду на підприємців Геннадія Боголюбова та Ігоря Коломойського. Про це повідомляє газета The Times.

"Давня суперечка між групою українських мільярдерів досягла англійських судів, у зв'язку із звинуваченнями у зраді та обмані в угоді (щодо зобов'язань довірчого управління по акціях ВАТ "Криворізький залізорудний комбінат"), - йдеться в статті.

"Однією стороною спору виступає Віктор Пінчук, виробник труб і інтернет-підприємець, стан якого оцінюється в 2,5 млрд фунтів стерлінгів. Іншою стороною спору є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський, які володіють активами в банківській сфері, сфері авіаперевезень, медіа і спорты", - пише видання.

Згідно з інформацією видання, Пінчук вимагає передати йому акції "Криворізького залізорудного комбінату" і компенсувати збитки.

Публічне акціонерне товариство "Криворізький залізорудний комбінат", правонаступник ВО "Кривбасруда", є найбільшим підприємством України з видобутку залізної руди підземним способом. До структури комбінату входять чотири шахти: "Родіна", "Гвардійська", імені Леніна, "Октябрська".