ua en ru

Пілоти Air France почали страйкувати на другий день Євро-2016

Пілоти Air France почали страйкувати на другий день Євро-2016 Фото: пілоти Air France почали страйк у зв'язку із скороченням зарплат

Страйки французьких пілотів можуть перешкодити транспортуванню фанатів на Євро-2016

Пілоти Air France почали чотириденний страйк на другий день чемпіонату Європи з футболу у Франції, 11 червня. Про це передає Reuters.

Пілоти компанії Air France, яка є частиною франко-голландської групи, почали страйк у зв'язку із скороченням заробітної плати.


Як йдеться у повідомленні, страйки можуть порушити транспортування фанатів на Євро-2016.

За оцінками Air France 25% пілотів будуть страйкувати. У профспілці французьких пілотів SNP заявляють, що 70% пілотів не з'являться на роботі.

В офіційній заяві Air France говориться, що, незважаючи на страйки, в суботу, 11 червня, планується обслужити 83% польотів: 93% далеких перельотів з Парижа, 91% внутрішніх рейсів і 73% рейсів середньої дальності з аеропорту Париж-Шарль-де-Голль.

За словами виконавчого директора Air France Фредеріка Геджея, чотириденний страйк у зв'язку зі скороченням зарплати пілотам, буде коштувати компанії близько 5 млн євро (5,65 млн) щодня.

Прес-секретар профспілки французьких пілотів SNP Еммануель Містраллі зазначив, що пілоти хотіли б сісти за стіл переговорів замість того, щоб сперечатися про кількість страйкуючих.

У свою чергу Гейджей заявив, що його двері були "завжди відкриті".

Страйк пілотів проходить на тлі тижнів загальнонаціональних протестів проти планів реформування суворих законів про працю Франції, які заблокували нафтопереробні заводи, зруйнували залізничні подорожі і залишили сміття накопичуватися на вулицях Парижу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що пілоти Air France будуть страйкувати під час Євро-2016.