ua en ru

Пилипишин закликав політиків скоротити витрати на передвиборчу агітацію

Політикам необхідно скасувати видатки на політичну рекламу, а зекономлені кошти спрямувати на допомогу в харчуванні дітей у школах, дитячих садках, інтернатах Києва та інших міст України. Про це заявив кандидат в народні депутати по виборчому округу № 223 (м. Київ, Шевченківський р-н).

"Війна з агресором знекровлює нашу економіку. В результаті економії ресурсів діти сьогодні беззахисні і не мають навіть необхідного мінімуму харчування. Якщо раніше в Києві на це виділялося 40 млн грн, то зараз - лише 17 млн грн. В той же час, регулярного харчування потребують 7,5 тис. дітей у садочках, 4 тис. у школах та 1 тис. в інтернатах", - повідомив Пилипишин.

За його словами, так само як і забезпечення армії, турботу про дітей мусять взяти на себе волонтери.

"Наприклад, благодійний фонд "Діти передусім!" вже закупив для дитячих закладів столиці овочів на суму більше 100 тис. грн. Забезпечено продуктами 51 дошкільний, 5 спеціалізованих дитячих закладів та два інтернати у Шевченківському районі Києва. Цю ініціативу можуть підтримати волонтери, підприємці і обов'язково до справи мусять долучитися політики. Лише на політичну рекламу вони витрачають мільйони гривень", - наголосив політик.

Також Пилипишин закликав усіх підприємців та політиків долучитися до ініціативи, яку започаткував благодійний фонд "Діти передусім!".

"Разом ми здатні в цей непростий час захистити дітей. Адже вони потребують нашого захисту не менше ніж військові, які воюють на передовій. Кияни завжди першими реагували на такі виклики і тому ми починаємо волонтерський рух, яким стане прикладом для усієї України", - наголосив політик.