ua en ru

ПФУ профінансувало пенсії за серпень в повному обсязі

ПФУ профінансувало пенсії за серпень в повному обсязі Ілюстративне фото (УНІАН)

На виплату пенсій спрямовано 29,7 млрд гривень

У Пенсійному фонді України повідомили про завершення фінансування у повному обсязі пенсійних виплат за серпень, як це і передбачено графіком. Про це повідомляється на сайті ПФУ.

У Фонді уточнили, що в серпні на виплату пенсій спрямовано 29,7 млрд гривень. Також відомство відзначило, що фінансування пенсій за вересень розпочнеться третього числа, а виплата - на наступний день.

Нагадаємо, 21 серпня повідомлялося, що Пенсійний фонд України залишилося перерахувати менше 15% необхідних коштів на виплату пенсій у серпні. Станом на 21 серпня 2018 року на виплату пенсій було спрямовано 25,6 млрд гривень, що становить 85,4% місячної потреби.

Раніше в Мінсоцполітики повідомили, що після пенсійної реформи працюючим пенсіонерам збережуть всі виплати. У міністерстві звернули увагу на те, що у ЗМІ поширюється інформація про необхідність вибору працюючим пенсіонерам між пенсією і заробітною платою. Міністерство соціальної політики України офіційно спростовує це.

Крім того, пенсійна реформа скасувала 15% зниження виплат працюючим пенсіонерам з 1 жовтня 2017 року. Уряд не має планів щодо обмеження прав працюючих пенсіонерів.