ua en ru

ПФЛ висунула Анатолія Конькова на пост президента Федерації футболу

Професійна футбольна ліга України (ПФЛ) висунула спортивного директора футбольного клубу "Сталь" (Алчевськ) Анатолія Конькова на пост президента Федерації футболу. Таке рішення було прийнято на засіданні центральної ради ПФЛ, що відбулося 17 липня 2012 р., повідомляє прес-служба організації.

Крім цього, у ході роботи учасники засідання обрали делегатів, що братимуть участь у ХIV звітно-виборному конгресі ФФУ. Професіональну футбольну лігу представлятимуть президент ПФЛ Мілетій Бальчос, віце-президент Ліги Віктор Пожечевський та заступник генерального директора ФК "Шахтар" (Донецьк) Анатолій Попов.

Рішенням Центральної Ради зі складу ПФЛ виключено футбольні клуби "Бастіон" (Іллічівськ), "Львів" (Львів) та "Нива" (Вінниця).

Крім цього, зміни торкнулися складу самої Центральної Ради. Так, через втрату футбольним клубом "Львів" членства у ПФЛ, виведено зі складу ради Грисьо Ярослава. На його місце поки не висунуто жодної кандидатури.

Між іншими питаннями члени Центральної Ради заслухали інформацію про підсумки заявки клубів ПФЛ на участь у змаганнях сезону 2012-2013 років. Як доповів на засіданні начальник спортивного відділу Олег Голубєв, заявка команд для участі у чемпіонаті України серед команд клубів першої та другої ліг проводилася у відповідності зі складеним графіком. Так, за результатами заявки до змагань допущено 42 команди 39 професіональних футбольних клубів, в яких виступають 386 футболістів в клубах першої ліги, 230 та 279 гравців у клубах другої ліги груп "А" та "Б" відповідно. Проводити навчально-тренувальний процес будуть 68 тренерів, що мають дипломи УЄФА PRO-DIPLOM, та дипломи категорії "А" та "В".

Нагадаємо, раніше нинішній президент ПФЛ Григорій Суркіс повідомив, що не буде висувати свою кандидатуру на переобрання глави ФФУ.