ua en ru

Peugeot Citroen планує скоротити 8 тис. робочих місць

Французький автомобілебудівний концерн PSA Peugeot Citroen має намір провести реорганізацію, в рамках якої планує закрити один із заводів і скоротити в цілому 8 тис. робочих місць. Про це говориться в опублікованому сьогодні прес-реліз компанії.

Мова, зокрема, йде про завод в Ольне, на якому працюють більше 3 тис. співробітників. Його робота буде припинена в 2014 р. Крім того, часткове скорочення штатів торкнеться і завод в Ренні, де будуть звільнені 1,4 тис. з 5,6 тис. співробітників. Концерн також скоротить додаткові 3,6 тис. робочих місць по всій країні.

Компанія очікує, що операційний збиток за першу половину 2012 р. складе 700 млн євро. Згідно з прогнозами, грошовий потік від основної діяльності залишиться негативним до кінця 2014 р.

Нагадаємо, раніше в цьому місяці Peugeot Citroen повідомила, що загальносвітові продажі за підсумками першого півріччя 2012 р. скоротилися порівняно з тим же періодом минулого року на 13% - до 1,62 млн одиниць (готові автомобілі плюс складальні комплекти CKD). Негативна динаміка пов'язана з економічним спадом в Європі, де ринкова частка Peugeot Citroen знизилася з 13,9% до 12,9%.

PSA Peugeot Citroen - другий найбільший автовиробник у Європі після німецького Volkswagen. У групу крім автомобільного підрозділу входять банк Banque PSA Finance, постачальник автокомпонентів Faurecia та логістичний оператор Gefco, що спеціалізується на автомобільних вантажоперевезеннях. У лютому 2012 р. Peugeot Citroen і американський автогігант General Motors (GM) оголосили про формування стратегічного альянсу, в рамках якого GM придбав 7-процентну частку в статутному капіталі французької компанії.