ua en ru

Peugeot Citroen до 2014 р. скоротить 1,5 тис. співробітників

PSA Peugeot Citroen, другий за величиною автовиробник в Європі, скоротить додатково 1500 співробітників до 2014 р. у зв'язку з падінням обсягів продажів автомобілів в регіоні до 17-річного мінімуму, передає телеканал "Росія 24".

У липні компанія вже оголосила про скорочення 8 тис. співробітників. Було прийнято рішення про закриття заводу на околиці Парижа, а також можуть бути продані деякі інші активи.

Крім цього, компанія веде переговори з General Motors про створення стратегічного альянсу для зниження витрат. Автомобільний ринок Європи нині перебуває на шляху до того, щоб обсяг продажів був самим мінімальним з 1995 р.

Аналітик Credit Suisse Group Еріх Хаузер вважає, що скорочення робочих місць дозволить заощадити 70 млн євро в рік. У результаті всіх скорочень загальне число співробітників скоротиться на 17% і складе 55,9 тис. осіб у 2014 р.

Компанія оголосила в жовтні, що чистий борг до кінця 2012 р. складе близько 3 млрд євро. В результаті Moody`s Investors Service знизило довгостроковий кредитний рейтинг Peugeot на три щаблі нижче інвестиційного рівня.
Уряд Франції намагається підтримати Peugeot і виступить поручителем при розміщенні нових облігацій на 7 млрд євро в обмін на більший вплив на стратегію компанії. Автовиробникові необхідна держпідтримка, так як це дозволить знизити витрати на обслуговування боргу і пропонувати своїм клієнтам конкурентоспроможні ставки по кредитах.

У 2012 р. вартість акцій компанії впала на 53%, а капіталізація зараз становить 1,75 млрд євро.

Читайте також: Peugeot Citroen отримає держгарантії на 7 млрд євро