ua en ru

Peugeot Citroen отримає держгарантії на 7 млрд євро

Peugeot Citroen отримає від французького уряду гарантії по зобов'язаннях до 7 млрд євро, випущених фінансовим підрозділом компанії Banque PSA Finance. Таким чином компанія зможе забезпечити собі фінансування до 2015 р. Про це повідомляє "Росія 24".
Banque PSA Finance зараз веде переговори з банками про надання кредиту на 1 млрд євро і пом'якшення умов по вже отриманих позиках, заявив на презентації квартального звіту фінансовий директор компанії Жан-Батіст де Шатільйон.

У III кв. виручка другої після Volkswagen по обсягах виробництва автомобільної компанії в Європі знизилася на 3,9% до 12,93 млрд євро. Операційний прибуток головного підрозділу компанії впав на 8,5% до 8,52 млрд євро.

Концерн чекає зниження продажів в Європі цього року на 9% і загострення конкуренції в галузі. Держгарантії дозволять надавати покупцям дешевші кредити, що повинне підтримати попит на її продукцію. Земля Нижня Саксонія, яка є одним з основних акціонерів, погрозила, що звернеться в Європейську комісію зі скаргою на нечесну конкуренцію. Зараз клієнти VW можуть отримати кредит на 10 тис. євро під 1,9% річних, тоді як Peugeot може запропонувати позику не дешевше 11,6% річних.

Останній раз французький уряд підтримував галузь в 2009 р., коли Peugeot і Citroen отримали дешеві держкредити на 6 млрд євро.

Читайте також: Виручка групи PSA Peugeot Citroen за 9 місяців 2012 р. скоротилася на 4,7% - до 42,48 млрд євро