ua en ru

Petropavlovsk опублікувала в Гонконзі матеріали по залізорудному бізнесу у зв'язку з IPO

Британо-російська гірничовидобувна компанія Petropavlovsk Plc. опублікувала на сайті Гонконзької фондової біржі інформаційні матеріали по своєму залізорудному бізнесу, IPO якого вона готує. Розміщений документ не є проспектом емісії і не складає інвестиційної пропозиції, проте його публікація є однією з умов лістингу на Гонконзькій біржі. У документі представлені відомості про підприємства і активи, що входять в IRC Ltd. - нову дочірню компанію Petropavlovsk, акції якої планується розмістити. Крім іншого, наводяться дані про запаси родовищ IRC, фінансові результати її діяльності, а також оцінка стратегічних перспектив компанії.

Виручка IRC за 2009 р. склала 8,26 млн дол., за I півріччя 2010 р. - 5,2 млн дол. (проти 2,87 млн дол. в I півріччі 2009 р.). При цьому чистий збиток IRC за 2009 р. склав 139,1 млн дол., а за підсумками I півріччя 2010 р. - 51,7 млн дол.

В окремому повідомленні Petropavlovsk наголошується, що лістинг IRC на Гонконзькій біржі як і раніше залежить від остаточного рішення комітету з лістингу Гонконзької біржі і остаточних рішень рад директорів Petropavlovsk і IRC. Тим часом ділові ЗМІ повідомляють, що roadshow розміщення почалося сьогодні, і залізорудний підрозділ Petropavlovsk розраховує виручити від IPO близько 4 млрд гонконзьких дол. (515 млн дол.). Як повідомляється, прийом заявок від роздрібних інвесторів почнеться 30 вересня 2010 р., а ціна розміщення буде встановлена 6 жовтня 2010 р.

Нагадаємо, що 10 вересня 2010 р. Petropavlovsk оголосила про досягнення "просунутої стадії" підготовки до IPO свого залізорудного підрозділу. Лістинг її бізнесу, не пов'язаного з дорогоцінними металами, на Гонконзькій фондовій біржі запланований на жовтень 2010 р. Залізорудні активи Petropavlovsk були реорганізовані в нову дочірню компанію IRC Limited, акції якої і виводитимуться на біржу. Штаб-квартира IRC розташовуватиметься в Гонконзі, у компанії з'являться незалежна рада директорів і менеджмент. Виконавчим головою IRC призначений Джей Хамбро, а генеральним директором - Юрій Макаров.

Petropavlovsk Plc. (до недавнього часу називалася Peter Hambro Mining) - перша з англійських гірничовидобувних компаній з 100-процентними російськими активами, така, що розмістила акції на Лондонській біржі альтернативних інвестицій. Група Petropavlovsk була створена в результаті об'єднання в 2009 р. золотовидобувної Peter Hambro Mining і залізорудної Aricom.