ua en ru

PetroChina купує перуанську "дочку" бразильської Petrobras за 2,6 млрд дол

Китайська енергетична компанія PetroChina Company Limited підписала угоду про покупку 100% акцій нафтогазової компанії Petrobras Energia Peru - перуанської "дочки" бразильської нафтової компанії Petroleo Brasileiro SA (Petrobras). Сума операції складе приблизно 2,6 млрд дол. Про це повідомляється в офіційній заяві компанії.

Формальними покупцями перуанського бізнесу Petrobras виступлять дві дочірні компанії PetroChina, які здійснюють закордонну діяльність китайської компанії.

Придбана компанія Petrobras Energia Peru на 100% є дочірнім підприємством Petroleo Brasileiro (Petrobras).

Бразильська компанія почала розвивати свій бізнес в Перу в 1996 р. Petrobras Energia володіє трьома нафтогазовими ділянками на території Перу: у двох їй належать 100% активів, у третьому - 46,16%. Запаси цих трьох блоків оцінюються в 56,6 трлн кубометрів природного газу і 113,7 млн барелів конденсату, а поточний рівень видобутку з цих ділянок становить 0,8 млн т нафтового еквівалента на рік. Згідно зі звітом компанії за 2012 р., її загальні активи налічують 1,42 млрд дол. Виручка від основного бізнесу за той же період склала 600 млн дол.

Перу - одна з країн Латинської Америки, яка має відносно сприятливий інвестиційний клімат. Придбання активів перуанської нафтової компанії допоможе розширити портфель PetroChina в Латинській Америці і буде сприяти сталому розвитку її заокеанського бізнесу, відзначають в компанії.

PetroChina є дочірньою компанією китайської держкорпорації China National Petroleum Corporation (володіє 86,3% акцій PetroChina). PetroChina - найбільший у Китаї виробник нафти і газу. Акції компанії торгуються на біржах в Гонконзі, Шанхаї та Нью-Йорку. Оборот компанії за 2012 р. склав 2,2 трлн юанів (358 млрд дол.).