ua en ru

PetroChina може взяти участь у будівництві НПЗ в Одеській обл. вартістю 1,5-2 млрд дол

Китайська компанія PetroChina може взяти участь у будівництві НПЗ в Одеській області вартістю 1,5-2 млрд дол.

Китайська компанія PetroChina може взяти участь у будівництві НПЗ в Одеській області вартістю 1,5-2 млрд дол. Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної держадміністрації.

"За інформацією департаменту зовнішньоекономічної діяльності та європейської інтеграції облдержадміністрації, Одеська область розглядається як одна з можливих майданчиків для будівництва НПЗ. На даний момент ведуться переговори уряду України з китайськими партнерами з цього питання", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наводяться слова міністра енергетики України Едуарда Ставицького, згідно з яким інвестиції в будівництво НПЗ можуть скласти 1,5-2 млрд дол.

"За словами Ставицького, вже підготовлений і підписаний план про наміри та меморандум між PetroChina і Міністерством енергетики, в якому як раз говориться про цьому питанні. Також міністр зазначив, що в першій половині 2014 р. українська сторона має намір підготувати попереднє техніко-економічне обґрунтування будівництва НПЗ і надати її зацікавленим інвесторам як з китайської, так і з української сторони", - йдеться в повідомленні.