ua en ru

Петренко запевнив, що в Мінюсті не доплачують зарплату у конвертах

Петренко запевнив, що в Мінюсті не доплачують зарплату у конвертах Фото: Павло Петренко

Петренко спокійно відноситься до своєї можливої відставки

В Міністерстві юстиції не доплачують заробітну плату в конвертах. Про це по завершенню засідання комітету з питань запобігання і протидії корупції повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В міністерстві юстиції такої практики немає (доплат в конвертах - ред.)... і в НАБУ не запрошували",- сказав Петренко, відповідаючи на питання журналістів, чи запрошували його, як і Пивоварського, на допит в НАБУ за підозрою доплат зарплати у конвертах.

Петренко нагадав, щоб вирішити проблему із низьким заробітком чиновників, необхідно реалізувати ідею із створенням європейського фонду з доплат до зарплат міністрам.

"Наші європейські партнери... все-таки ми повинні відкрити фонд по офіційним доплатам особам, які здійснюють реальні реформи в ключових міністерствах - транспорту, фінансів, економіки, міністерства юстиції... В тому самому міністерстві юстиції заробітна плата директора департаменту по міжнародним питанням... складає 12 тисяч гривень", - додав він.

Крім того, Петренко спокійно відноситься до своєї можливої відставки.

"Якщо парламент прийме рішення цей уряд відправити в відставку, то це буде стосуватися і міністерства юстиції. Нехай тоді шукають інших спеціалістів. Я спокійно відношуся до таких речей, які стосуються відставки",- сказав урядовець.

Разом з тим, він сказав, що позиція " Народного фронту" є незмінною і єдино можливою кандидатурою від фракції на посаду прем'єр-міністра є чинний прем'єр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо,раніше глава комітету Єгор Соболєв повідомляв, що Петренко не прийшов звітувати на засідання комітету з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради України, оскільки активісти заблокували його в міністерстві.