ua en ru

Петренко розповів, коли Латвія поверне Україні конфісковані 50 млн євро Арбузова

Петренко розповів, коли Латвія поверне Україні конфісковані 50 млн євро Арбузова Фото: Павло Петренко

Для передачі коштів Арбузова необхідний закон про спецконфіскацію

Латвія поверне Україні конфісковані 50 млн євро колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова після прийняття закону про спецконфіскацію. Про це в ефірі програми "Події" на телеканалі "Україна" повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Ми стали свідками, як латвійський суд конфіскував 50 млн євро, які фактично були на рахунку офшорних компаній, що мають відношення до Арбузова. Так це буде працювати і в Україні: швидко, законно і публічно. Якщо офшорна компанія, яка складається з однієї людини, має на рахунку 300 млн. доларів і в судовому процесі не може підтвердити, звідки ці гроші взялися, ці кошти підуть в український бюджет... Щоб повернути конфісковані латвійським судом гроші в Україну, необхідно прийняти цей закон. Латвійські колеги сказали: доведіть через зрозумілу нам процедуру - а це процедура спецконфіскації - що ці гроші мають відношення до України і були незаконно виведені, і ми їх повернемо", - зазначив Петренко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Латвії, на якій попросив сприяти розслідуванню українськими правоохоронними органами справ проти представників колишньої влади і поверненню конфіскованих латвійським урядом грошей.