ua en ru

Петренко не прийшов на антикорупційний комітет, його заблокували активісти

Петренко не прийшов на антикорупційний комітет, його заблокували активісти Фото: Павло Петренко

Активісти заблокували Петренка в його кабінеті

Міністр юстиції Павло Петренко не прийшов звітувати на засідання комітету з питань запобігання і протидії корупції Верховної Ради України, оскільки активісти заблокували його в міністерстві. Про це в ході засідання повідомив голова комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми запросили міністра юстиції, але він на цей момент заблокований активістами в своєму кабінеті, що безумовно є проявом демократії, але ускладнює наше спілкування",- сказав Соболєв.

Нагадаємо, сьогодні міністр юстиції на комітеті з питань запобігання і протидії корупції мав прозвітувати щодо стану реалізації вільного доступу до реєстрів речових прав на нерухоме майно.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус також не прийшов звітувати на комітет про корупцію в уряді і тиск деяких депутатів на роботу міністерств.

За словами Соболєва, Абромавічус повідомив йому, що не бачив необхідності говорити про відповідні речі на комітеті, так як він вже ходить на допити в НАБ, а також не вірить в можливість залучення корупціонерів, так як жодного корупціонера ще не посадили.