ua en ru

Петренко: Єдиний реєстр декларацій держслужбовців запрацює на початку 2016 р

Петренко: Єдиний реєстр декларацій держслужбовців запрацює на початку 2016 р Фото: Павло Петренко

На сайті можна буде в режимі онлайн побачити декларацію будь-якого держслужбовця

Єдиний державний реєстр декларацій державних службовців запрацює на початку 2016 р. Про це сьогодні в ході брифінгу повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спільна позиція уряду України, наших друзів з NGO, громадськості, друзів з Європейської комісії, з місії ПРООН полягає в тому, що Україна з наступного року отримає абсолютно нову модель декларування і найголовніше - моніторингу майнового стану державних службовців", - повідомив Петренко.

За словами Петренка, будь-який громадянин України зможе в режимі онлайн побачити на сайті спеціального ресурсу декларацію будь-якого держслужбовця.

Міністр зазначив, що відомство спільно з європейськими колегами та громадськістю проводили роботу над створенням такого ресурсу протягом останніх шести місяців, після того, як запрацював закон "Про очищення влади".

"Фактично після створення цієї програми близько мільйона державних службовців внесуть свою інформацію в електронну систему, і хочу нагадати всім держслужбовцям, щоб вони вже з сьогоднішнього дня почали збирати документи по майну і доходам", - додав Петренко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України з 6 жовтня відкриває всі майнові реєстри і можливість пошуку інформації не тільки по об'єкту, але і з прізвища, імені та по батькові власника.