ua en ru

Петро Порошенко провів зустріч із керівником місії МВФ Крістофером Джарвісом

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко провів робочу зустріч з керівником місії Європейського департаменту МВФ Крістофером Джарвісом. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

В ході зустрічі співрозмовники обговорили шляхи подальшої співпраці між МВФ і Міністерством економічного розвитку та торгівлі України. Порошенко зазначив, що Міжнародний валютний фонд є для України стратегічним партнером і висловив сподівання про відновлення двостороннього співробітництва.

Відзначивши позитивні зрушення у сфері міжнародного співробітництва - завершення переговорів щодо угоди про асоціацію з Європейським Союзом, Порошенко наголосив, що сьогодні закладається нова філософія відносин між Україною та ЄС, яка дозволить перейти від принципів партнерства та співробітництва на якісно новий рівень - до політичної асоціації та економічної інтеграції.

Під час зустрічі сторони обговорили такі важливі питання, як спрощення дозвільної та ліцензійної систем; удосконалення політики щодо нагляду та контролю; удосконалення державної регуляторної політики та створення умов для виконання закону "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні".

Порошенко висловив переконання, що Україна сьогодні потребує дій, спрямованих на побудову відкритої та конкурентоспроможної економіки, формування професійної й ефективної системи державного управління, що дозволить вийти на новий рівень взаємин із МВФ та зміцнить наше партнерство.

Нагадаємо, вчора з Крістофером Джарвісом зустрічався міністр фінансів Юрій Колобов.