ua en ru

Петро Порошенко нагородив сенатора США Портмана орденом "За заслуги"

Петро Порошенко нагородив сенатора США Портмана орденом "За заслуги" Фото: нагородження (president.gov.u)

Президент України обговорив з сенатором важливість ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі

Президент України Петро Порошенко нагородив сенатора США Роберта Портмана орденом "За заслуги" III ступеня. Про це інформує прес-центр президента України.

"Високу нагороду "за вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України" глава держави вручив Роберту Портману під час зустрічі, яка відбулася в Адміністрації президента", - передає представництво Петра Порошенка

Порошенко подякував сенатора за "тверду двопартійну підтримку України з боку Сенату США і активну і послідовну роботу в цьому напрямку Сенатського українського Кокусу", співголовою якого є Портман.

Український президент обговорив з сенатором ситуацію на Донбасі, що склалася під час "великоднього перемир'я", і зазначив особисті зусилля Портмана в питаннях надання Україні військової допомоги, в тому числі оборонних озброєнь.

Також обговорювалася тема зміцнення енергетичної солідарності між сторонами і тема небезпеки проекту "Північний потік-2". Сторони дійшли згоди про необхідність санкційного тиску на Росію.

На зустрічі також йшла мова про важливість ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі.

"Петро Порошенко і Роберт Портман також обговорили актуальні питання реалізації реформ в Україні. Глава держави поінформував американську сторону про досягнутий прогрес у цій сфері та заплановані подальші кроки, зокрема в контексті прийняття Закону про національну безпеку і продовження боротьби з корупцією", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Порошенко підписав указ про введення Дня поліції України.