ua en ru

Петицію про недопущення перейменування пр. Бандери відхилять у зв'язку з фальсифікаціями, - КМДА

Петицію про недопущення перейменування пр. Бандери відхилять у зв'язку з фальсифікаціями, - КМДА Фото: глава апарату КМДА Володимир Бондаренко

У зв'язку з масовими фальсифікаціями під час голосування Київ відхилить електронну петицію №4094 про недопущення перейменування проспекту Степана Бандери, ще дві петиції під питанням. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"За результатами перевірки голосів 3396 голосів або 30,09% скоріше всього були введені механічним способом без участі громадян", – повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

За його словами, у процесі було задіяно 160 IP-адрес, з яких було "вкинуто" від 682 до 6 голосів. Ще з 34 IP-адрес голосували 5 разів і з 49 IP-адрес – 4 рази.

Ще дві петиції, які мають певні ознаки введення голосів механічним способом без участі громадян, поки не відхилені, проте зазначена інформація буде врахована під час їх розгляду. Мова йде про петиції №4226 про створення зоополиции, а також про петиції №4179 про неможливість будівництва на станції метро "Героїв Дніпра"

Також повідомляється, що КМДА направила звернення до прокуратури Києва про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого статтею 361 КК України у зв'язку з виявленням фактів можливого незаконного втручання в роботу системи подання електронних петицій, що призвело до викривлення інформації в даній системі

"Механізм електронних петицій – це інструмент для залучення уваги менеджменту міста до проблем, які реально хвилюють киян. Однак будь-яке зловживання цим механізмом і фальсифікації результатів голосування можуть дискредитувати цей молодий інструмент як в очах міській адміністрації, так і в очах громадськості. Адже спотворення результатів голосування не йде на користь демократії, – зазначив Володимир Бондаренко. – Місто буде приймати максимум можливих заходів, щоб не допустити в подальшому подібні фальсифікації на догоду чиїмсь корисливим чи політичним інтересам. І якщо хтось цілеспрямовано намагається спотворити думку киян – він повинен бути покараний".