ua en ru

У Петербурзі затримали учасника пікету на підтримку заступника голови Меджлісу Умерова

У Петербурзі затримали учасника пікету на підтримку заступника голови Меджлісу Умерова Фото: Ільмі Умеров

Захід проходив у важких умовах

У Петебурзі затримали учасника акції на підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".


Як наголошується, 10 активістів петербурзького руху "Солідарність" вийшли на Невський проспект з плакатами на підтримку Ільмі Умерова, примусово поміщеного в психіатричну клініку. ФСБ звинувачує його в закликах до сепаратизму.

Крім того, захід проходив у важких умовах, учасникам пікетів активно заважали провокатори з НВР (Національно-визвольний рух). Вони вели себе агресивно, оточували активістів, перетворюючи одиночний пікет на масовий, в результаті чого і був затриманий один з пікетників.

Зазначимо, Умерова утримують у психіатричній лікарні Сімферополя, куди його направили на експертизу. Його дочка неодноразово повідомляла про погіршення стану здоров'я заступника голови Меджлісу.

Нагадаємо, 3 вересня 2016 року, в Києві, а також в інших містах і країнах пройшли акції в підтримку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.